1 stor gul lök
1 g saffran
2,5 dl creme fraiche
ca 250 g pasta
2 tärningar fiskbuljong
citronsaft efter smak
2 dl torrt vitt vin
2 st avokado
skalade räkor efter smak
ca 1,2 liter vatten
Skala och hacka löken och stek den i stekpanna till den blir lite genomskinlig. Häll i saffran och rör ihop med löken, ställ åt sidan. Koka upp ca 1,2 liter vatten, ha i fiskbuljongen.
Skala och skiva avokadon och lägg i skål och häll över citronsaften och låt stå och dra
när vattnet kokar, häll i lök- och saffranröran och pastan och låt koka tills det är ca 4 minuter kvar av koktiden. Häll i creme fraiche och vinet, rör runt och åt koka resterande tiden av pastakoket. Smaka av med salt och vitpeppar. Ställ åt sidan och ha i avokadon och räkorna. Låt stå under lock i några minuter innan servering.
Skala och hacka löken och stek den i stekpanna till den blir lite genomskinlig. Häll i saffran och rör ihop med löken, ställ åt sidan. Koka upp ca 1,2 liter vatten, ha i fiskbuljongen.
Skala och skiva avokadon och lägg i skål och häll över citronsaften och låt stå och dra
när vattnet kokar, häll i lök- och saffranröran och pastan och låt koka tills det är ca 4 minuter kvar av koktiden. Häll i creme fraiche och vinet, rör runt och åt koka resterande tiden av pastakoket. Smaka av med salt och vitpeppar. Ställ åt sidan och ha i avokadon och räkorna. Låt stå under lock i några minuter innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar