Perfekt eftersom jag inte fick någon på fettisdagen.
Tyvärr tycker jag att dom blev lite torra..jag är iofs van vid att ha varm mjölk till.. men dom var ändå lite för torra.. ingen i klassen vågade säga nåt(!). :)
ca. 20 bullar
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
2 dl socker
14 dl vetemjöl
ev. ca ½ tsk stött kardemumma
Ägg till pensling
vispad grädde
mandelmassa
florsocker
Smält smöret, blanda i mjölken, värm till 37 grader. Blanda ut med jästen och saltet. Blanda sedan i sockret och mjölet. Låt sedan degen stå och jäsa i ca 40 min. Forma till små bullar, låt jäsa ytterliggare 15 minuter under duk. Pensla med uppvispat ägg, grädda sedan i 225 grader i ca 15 minuter, eller tills dom blivit gyllenbruna. Skär av toppen, bred på mandelmassa och sedan gärdde, på med locket och ev lite florsocker som garnering. Supergott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar