Ett tips från frugan igen! Enligt henne skulle detta vara en supersmarrig soppa. Men tyvärr, enligt mig var den lite tråkig och enformig. Men som förrätt funkar den bra, då blir det lagom med enformighet.
Men det var spännande att göra något på jordärtskocka. Visste ärligt inte att det ens fanns något som heter så! Haha, man lär sig något nytt varje dag. Trodde först att frugan menade sånna man har på pizzan, kronärtskocka. Men det här var en alldeles egen sorts knöl. Jag kanske borde kolla in rotfruktshyllan lite närmare..
Ca 4 små portioner
1 pkt jordärtskocka (ca 7 små bitar)
1 gullök
1 vitlök
2½ dl matlagningsgrädde
salt och vitpeppar
smör att steka i
Skala och skär jordärtskockorna i små bitar. Hacka löken. Stek allt tills det mjuknat lite. Blanda i grädden och salt och vitpeppar. Kör soppan slät med mixer. Färdigt!
Väldigt enkelt. Trottsade receptet och hade i matlagningsgrädde istället för mjölk. Ska det va gott - ska det va fett!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar