Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

fredag 16 april 2010

18 april Slottsstek

Doften och maten får mig direkt att tänka på farmor. Så typiskt en söndagsmiddag som farmor skulle bjuda på. Det enda som fattas i så fall är salladen med mini majs och andra konserverade grönsaker i.

Riktiga långkok känns så jobbiga när man är trött och hungrig, och bara vill att det ska gå snabbt. Men sen när man väl sitter ner och äter, då är en riktig stek med kokt potatis helt underbart gott. Lätt värt tiden.

½ kg fransyska, bryns lite långsamt på alla sidor.
sen kokas på låg värme i ca 1- 1½ timme.
efter halva koktiden lägger du ner

hackad;
1 purjolök
2 st gula lökar
1 morot

7 st sköljda anjouvis filéer
1 lagerblad
8 st kryddpepparkorn
salt och peppar

sen gjorde jag en god gräddsås på skyn, potatis och vinbärsgéle till det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar