Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 21 juni 2021

Färsbiffar med citrussallad och couscous

Ett recept från linas matkasse. Det var gott! Bra lättlagad vardagsmat.
4 portioner Färsbiffar: 500 g nötfärs 1 msk tomatpuré 1 msk vatten 2 vitlöksklyftor 1 krm chili flakes 1 tsk salt olivolja Couscous: 250 g couscous olivolja 5 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong Citrussallad: 1 st lime 1 st grapefrukt 1 st rödlök 1 frp gemsallad salt chili flakes 2 tsk olivolja 1 tsk flytande honung Couscous: Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel. Färsbiffar: Lägg nötfärs i en bunke. Tillsätt tomatpuré, vatten, pressad vitlök, chili flakes och salt. Forma till 8 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Citrussallad: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala grapefrukt med en vass kniv. Tärna fruktköttet eller skär gärna i filéer, om du har tid. Skiva rödlök tunt. Plocka bladen från gemsallad. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med rivet limeskal, lite salt och chili flakes. Ringla över olivolja och flytande honung. Klyfta den använda limen. Servera färsbiffar med citrussallad, couscous och limeklyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar