Ett recept från Linas matkasse. Väldigt gott!
4 portioner
Rotfruktspytt:
250 g morötter
300 g palsternacka
900 g potatis
1 bakplåtspapper
1 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
Svartpeppar
Fläskkotlett:
600 g fläskkotlett
1/2 tsk salt
Svartpeppar
Olivolja
Tzatziki:
1/2 gurka
1 1/2 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
2 krm salt
Svartpeppar
Värm ugnen till 225 grader varmluft eller 250 grader vanlig.
Rotfruktspytt: skär morot, palsternacka och potatis i tärningar (ca 2x2 cm). Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla på lite olivolja och strö över torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen 18-20 minuter, tills rotsakerna är klara.
Fläskkotlett: skär fläskkotlett i tunna skivor. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek köttet 2-3 minuter per sida, tills det är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader).
Tzatziki: grovriv gurka och pressa ur vätskan. Lägg gurkan i en skål och rör ner gräddfil, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Det går självklart lika bra att servera gurka och gräddfil var för sig.
Servera stekt fläskkotlett med rotfruktspytt och tzatziki.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar