Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 10 september 2020

Sesamprickiga kyckling Nuggets med chunk tomatsås och melon

 Ett recept från Linas matkasse. Va ett av de sämre recepten hittills faktiskt.



4 portioner

3 1/2 dl basmatiris

1 frp sesamfrö

600 g kyckling, minutfilé 

1 ägg

1 tsk salt

1 bakplåtspapper 

Tomatsås:

1 gul lök

1 frp krossade tomater

1 msk olivolja

2 vitlöksklyftor 

1 dl vatten

1 tärning kycklingbuljong 

2 msk tomatpuré 

1 msk rödvinsvinäger 

1 msk flytande honung

Svartpeppar 

Grönsaker:

250 g morötter 

1/2 galiamelon

Värm ugnen till 225 grader  varmluft eller 250 grader vanlig. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 

Sesamprickiga Nuggets: ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp ägg i den ena och häll sesamfrö i den andra. Skär kyckling minutfilé i ca 4 cm tjocka skivor. Krydda med salt. Vänd bitarna först i ägg, sedan i sesamfrön. Lägg påsen plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen 12-14 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Vänd bitarna efter halva tillagningstiden.

Tomatsås:

Grovriv gul lök. Hetta upp lite olivolja i en liten kastrull och fräs lök och pressad vitlök 2-3 minuter.

Tillsätt krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, tomatpuré, rödvinsvinäger, flytande honung och lite nymald svartpeppar. Sjud 2-3 minuter. Skala och skär morot i stavar. Kärna ur galiamelon. Skär fruktköttet i mindre bitar. Servera sesamprickiga Nuggets med chunk tomatsås, nykokt ris, morotsstavar och melon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar