Ett recept från Linas matkasse. Va ett av de sämre recepten hittills faktiskt.
4 portioner
3 1/2 dl basmatiris
1 frp sesamfrö
600 g kyckling, minutfilé
1 ägg
1 tsk salt
1 bakplåtspapper
Tomatsås:
1 gul lök
1 frp krossade tomater
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
2 msk tomatpuré
1 msk rödvinsvinäger
1 msk flytande honung
Svartpeppar
Grönsaker:
250 g morötter
1/2 galiamelon
Värm ugnen till 225 grader varmluft eller 250 grader vanlig. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Sesamprickiga Nuggets: ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp ägg i den ena och häll sesamfrö i den andra. Skär kyckling minutfilé i ca 4 cm tjocka skivor. Krydda med salt. Vänd bitarna först i ägg, sedan i sesamfrön. Lägg påsen plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen 12-14 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Vänd bitarna efter halva tillagningstiden.
Tomatsås:
Grovriv gul lök. Hetta upp lite olivolja i en liten kastrull och fräs lök och pressad vitlök 2-3 minuter.
Tillsätt krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, tomatpuré, rödvinsvinäger, flytande honung och lite nymald svartpeppar. Sjud 2-3 minuter. Skala och skär morot i stavar. Kärna ur galiamelon. Skär fruktköttet i mindre bitar. Servera sesamprickiga Nuggets med chunk tomatsås, nykokt ris, morotsstavar och melon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar