Ett recept från boken Allt i en gryta av Lisa Lemke. Gott! Men kändes som vanlig makaronilåda. Har nog lite ”skadad” av den fabriksgjorda varianten på Mac n cheese... är ju mer van att den ska smaka som den istället.
4 portioner
400 g snäckformad torkad pasta tex gnocchi
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
Olivolja
250 g körsbärstomater
2 dl vispgrädde
300 g riven fetaost
150 g färskost
150 g riven parmesan
Salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan al dente i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Låt rinna av. Skala och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp en vid kastrull med olja och fräs lök och vitlök tills löken är mjuk. Tillsätt körsbärstomaterna och låt dem fräsa med en kort stund. Rör ner grädde, fetaost, färskost och parmesan. Koka upp under omrörning och smaka av med salt och peppar. Vänd ner pastan och fördela sedan blandningen i fyra ugnssäkra portionsformar eller en stor, vid ugnsform. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 25 minuter eller tills gratängen har fått en fin gyllene färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar