4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
8-9 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk olivolja
3 dl arborioris
2 dl vitt vin
2 msk smör
2 dl riven parmesanost
Salt och peppar
Garnering:
Knaperstekt bacon
Cocktailtomater
Smörstekta kantareller
Edamamebönor
Skala och hacka lök och vitlök. Koka upp buljongen. Fräs lök och vitlök i olivoljan. Tillsätt riset och fräs tills det är glansigt. Häll på vinet och låt det nästan koka in i riset. Späd med varm buljong vart efter under omrörning. Låt det koka sakta. Riset är färdigkokt efter 15-20 minuter. Ta upp några riskorn och smaka. Rör ner smör och parmesanost. Späd ev med mer buljong. Risotton ska vara ganska lös och krämig i konsistensen. Smaksätt med salt och peppar. Servera direkt med valfritt tillbehör!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar