Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 12 oktober 2019

Risotto

Var så himla länge sen jag gjorde risotto så fick ett plötsligt infall att göra det i förra veckan. Blev lite ”tar vad vi har hemma” till.



4 portioner

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
8-9 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk olivolja
3 dl arborioris
2 dl vitt vin
2 msk smör
2 dl riven parmesanost
Salt och peppar

Garnering:
Knaperstekt bacon
Cocktailtomater
Smörstekta kantareller
Edamamebönor


Skala och hacka lök och vitlök. Koka upp buljongen. Fräs lök och vitlök i olivoljan. Tillsätt riset och fräs tills det är glansigt. Häll på vinet och låt det nästan koka in i riset. Späd med varm buljong vart efter under omrörning. Låt det koka sakta. Riset är färdigkokt efter 15-20 minuter. Ta upp några riskorn och smaka. Rör ner smör och parmesanost. Späd ev med mer buljong. Risotton ska vara ganska lös och krämig i konsistensen. Smaksätt med salt och peppar. Servera direkt med valfritt tillbehör!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar