Ett recept från boken Husmanskost från Allt om mat. Enkelt och gott vardagsrecept.
4 portioner
200 g färska trattkantareller eller 20 g torkade
1 rödlök
1 msk + 1 msk smör
400 g skivad rökt kalkon
300 g pasta, tex linguine
1 påse bladspenat (80 g)
2 dl grovriven parmesanost
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Rensa färsk svamp eller blötlägg torkad i 2 dl vatten minst 15 minuter. Skala och strimla löken. Stek färsk eller avrunnen svamp tillsammans med lök i 1 msk smör ca 5 minuter. Strimla kalkonköttet. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda den sedan med stekt svamp och lök, kalkon, spenat och hälften av parmesanosten. Rör i 1 msk smör. Krydda med salt och peppar. Toppa med resten av osten före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar