Ett recept från boken Husmanskost från Allt om mat. Helt okej, men blev tyvärr lite torrt. Hade passat perfekt med någon kall sås till, tillexempel tzatziki.
4 portioner
1 kyckling (ca 1,2 kilo)
800 g potatis
2-3 morötter
2 gula lökar
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 tsk salt
Marinad:
2-3 vitlöksklyftor
1 kruka timjan
1 knippa persiljan
1 citron, finrivet skal och saft
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
Marinad:
Krossa vitlöken med knivbladet, skala och grovhacka den. Hacka timjan och persilja. Blanda ihop vitlök, timjan, persilja, citronskal, citronsaft, olivolja och salt i en bunke. Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg dem i marinaden i dubbla plastpåsar. Ställ kallt. Sätt ugnen på 250 grader. Skrapa potatisen och skär den i klyftor. Skala morötterna. Skär dem på längden i jämntjocka bitar. Skala och klyfta löken. Kärna ur paprikanoch skär den i mindre bitar. Smörj en ugnssäker form med olja. Lägg i grönsakerna. Salta och rör om. Ugnsbaka grönsakerna mitt i ugnen 15 minuter. Lägg kyckling och marinad ovanpå grönsakerna. Tillaga ytterligare 30-40 minuter, tills kycklingen är genomstekt, 70 grader i innertemperatur. Ös kycklingen efter halva tiden. Kycklingen är färdig när köttsaften som rinner ut är klar (inte rosa). Servera kycklingen med potatis, grönsaker och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar