Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 16 april 2019

Dubbelpanerad gösfilé med remouladsås

Ett recept från boken Husmanskost från Allt om mat. Väldigt gott! Rekommenderas!

4 portioner

4 gösfiléer (a 150 g)
1 tsk salt
1 1/2 dl finriven parmesanost
1 dl ströbröd
1/2 dl vetemjöl
1 lättvispat ägg
2-3 msk smör

Remouladsås:
2 ättiksgurkor
1/2 dl syltlök
1 dl majonnäs
1 dl turkisk eller grekisk yoghurt (10 %)
1 tsk fransk senap
1 krm salt

Tillbehör:
Kokt färskpotatis
Citron

Fintärna ättiksgurkan. Hacka syltlöken. Blanda samtliga ingredienser till remouladsåsen. Ställ kallt till servering. Salta fiskfiléerna. Blanda parmesanost och ströbröd. Doppa och vänd fisken, först i mjöl, sedan i ägg och sist i ost- och ströbrödsblandningen. Bryn smöret och stek fisken 2-3 minuter på varje sida till vackert gyllenbrun färg. Servera med remouladsås, nykokt potatis och citron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar