Ca 6 portioner
1 kg högrev utan ben
3 msk smör
2 vitlöksklyftor
4 morötter
2 dl vatten
1/2 dl ättiksprit (12%)
3 msk socker
2 dl créme fraiche
2 1/2 dl grädde
3 msk färskpressad citronjuice
1 msk honung
2-3 dl finhackad dill
Salt, svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda med pressad vitlök, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Pensla köttet med detta. Lägg köttet i en ugnssäker gryta med lock och ställ in i ugnen, ca 1 1/2 timme, tills det blivit mört. Ta av locket de sista 20-30 minuterna. Spara skyn som ev blivit kvar i kastrullen, koka ihop till hälften. Skala och hyvla ner morötterna i en bunke. Koka upp vatten, ättiksprit, socker och 1/2 tsk salt i en kastrull. Låt svalna och häll lagen över morötterna. Låt dra i kylen (kan med fördel göras kvällen före). Värm créme fraichen och grädden precis före servering. Tillsätt citronjuice, honung, dill, 1 tsk salt, 2 krm peppar och skyn som blev över från grytan. Skär köttet i mindre bitar eller skivor och vänd ner det i såsen. Servera med kokt potatis, de syrliga morötterna och kokta salladslökar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar