Ca 2 portioner
400 g vit fiskfilé
10 körsbärstomater
6 sparrisar
1/2 citron
1 msk hackad dill + dillkvistar till serveringen
3 potatisar
400 g jordärtskockor
1 1/2 dl mjölk
Smör
Flingsalt, salt, peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Fördela fisken på två stora bitar folie. Halvera tomaterna. Skala nedre delen av sparrisen och skär i bitar. Skär citronen i skivor. Fördela 1 tsk flingsalt, 1 krm peppar, tomater, sparris, citronskivor, dill och 1 msk smör på fisken. Vik ihop paketen noga. Ställ in foliepaketen i ugnen 20-30 minuter. Skala potatis och jordärtskockor. Skär dem i tärningar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av och pressa i en potatispress. Värm mjölken. Häll den över potatisen och jordärtskockorna. Vispa ihop till en puré. Smaka av med salt och peppar. Öppna paketen och servera med purén. Garnera med dillkvistar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar