4 portioner
600 g skivat rimmat sidfläsk
Bruna bönor:
300 g bruna bönor
1 liter vatten
1 1/2 tsk salt
1- 1 1/2 msk ättiksprit 12% eller 2-3 msk vinäger
3 msk sirap eller strösocker
1 msk potatismjöl
Skölj bönorna och lägg dem i kallt vatten så att det täcker. Låt stå i 8-12 timmar. Häll bort blötläggningsvattnet. Koka bönorna i saltat vatten på svag värme under lock tills de är mjuka, ca 1 timme. Smaka av bönorna med ättiksprit eller vinäger, sirap och eventuellt mer salt. Red av dem med potatismjöl utrört i lite vatten eller mosa några bönor med 1 dl spad och rör ner det i resten av bönorna. Koka upp under omrörning. Stek fläsket gyllenbrunt och servera med bönorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar