4 portioner
2 plattor fryst smördeg
1 ägg till pensling
Skaldjursstuvning:
1/2 gul lök
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
Salt och nymalen vitpeppar
100 g kokta musslor
100 g handskalade färska eller frysta räkor
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
Pressad citron
Garnering:
Citronklyftor
Dillvippor
Värm ugnen till 200 grader. Tina och dela plattorna på mitten. Skåra dem runt om ca 1 cm in från kanten och tvärsöver. Pensla försiktigt med uppvispat ägg eller äggula, men inte på kanterna för då kan degen inte höja sig. Grädda krustaderna i ugnen i ca 10 minuter. Skala och hacka löken och fräs den i smör. Pudra över mjöl och tillsätt grädden under omrörning. Koka i ca 5 minuter under ständig omrörning. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka musslorna och räkorna och blanda ner dem i stuvningen. Späd eventuellt med grädde för att få lagom konsistens. Rör ner dillen och gräslöken och smaka av med några droppar citron. Skär ut ett lock längs den skårade kanten på krustaderna och fyll dem med stuvning. Servera med sallad och en citronklyfta. Garnera med en dillvippa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar