4 port.
500 g oxfilé
6 potatisar
1 gul lök
2 msk hackad persilja
4 äggulor
Worcestersås
Riven pepparrot eller dijonsenap
Smör, salt, peppar
Skala potatisen och skär i cm-stora tärningar. Skala och finhacka löken. Stek potatisen långsamt i 2 msk smör i en stekpanna tills den blir mjuk inuti och lätt brynt utanpå. Strö persilja över. Lägg upp på ett fat och håll varmt. Fräs löken mjuk och glansig i 1 msk smör. Skär köttet i cm-stora tärningar. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Stek hastigt i smör i en stekpanna tills tärningarna är brynta på utsidan och rosa inuti. Lägg köttet och löken på fatet med potatisen. Servera med äggulor, worcestersås och riven pepparrot eller dijonsenap.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar