Ca 4- 5 portioner:
3 st burkar tomatkross
1 finhackad scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
olivolja
5-6 dl vatten
1 dl grädde
2 stycken grönsaksbuljong
3 msk strösocker
Salt och peppar och lite cayenne
ev lite örtkrydda
Ett par dl färdigkokt pasta
Garnering : Finklippt stekt bacon , fetaost och vitlöksbröd
Gör så här :
Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs den finhackade löken + vitlöken glansig, och häll i kryddorna och låt fräsa, rör sedan i lite av vattnet och låt sjuda lite upp en stund. Vänd ner de krossade tomaterna, smula ner buljongtärningarna pressa och sedan häll i sockret. Låt sedan soppan sjuda en halvtimma ( minst ) sedan mixar du soppan slät. Smaka av med salt och peppar, eller mera kryddor och om så önskas – runda av tomatsoppan med en skvätt grädde och sist så vänder du ner den färdiga pastan.
Serveras sedan med knaperstekt baconströssel och fetaost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar