Ett recept ur Himlagott med choklad och kladdkakor av Lotta Bäckström. Annorlunda och gott recept, spännande med stinget från chilin!
200 g mörk choklad
100 g smör
4 ägg
2½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1 tsk kanel
3 msk creme fraiche
1 röd chili, finhackad
50 g mörk choklad, hackad
Smält chokladen och smöret under omrörning i ett sjudande vattenbad. Låt svalna. Knäck äggen i en skål, häll på sockret och vispa till en pösig smet. Blanda ner det smälta chokladsmöret i äggvispet. Sikta mjöl och kanel över smeten och vispa samman. Blanda ner creme fraiche och chili, följt av den hackade chokladen. Klä en ugnsform (20x25 cm) med bakplåtspapper, häll över smeten och släta till ytan. Grädda i 180 grader i ca 25 minuter. Kontrollera med en sticka att kakan är klar. Stickan ska vara torr. Låt kakan svalna innan den lyfts upp ur formen och skärs i 20 bitar.
Jag äter knappt sötsaker längre men den här hade jag gärna smakat.
SvaraRaderadu får se till att unna dig dom här :)
SvaraRadera