4 portioner
4-5 st mindre morötter, skalade
1 st gul lök, finhackad
0.5 st röd chili
4 st vitlöksklyftor, skalade
2 tsk spiskummin
6 dl vatten
1 nypa salt, ca 0.5 krm
Skär ner morötterna i tärningar. Halvera chilin och ta bort kärnhuset. Sätt en stor kastrull på spisen och häll i lite olja ca 1 msk. Fräs vitlöken och den gula löken. Ha i morötterna, chilin och spiskummin. Häll på vatten. Låt koka tills morötterna är mjuka. Mixa.
Till servering:
Kavla ut ett ark smördeg, skär i smala remsor, pensla med uppvispat ägg och strö på flingsalt. Sätt in i 200 grader i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg.
Härlig soppa och vilken färg!
SvaraRaderatackar :) instämmer, den är supergod, testa gärna!
SvaraRadera