Ett recept ur Himlagott med choklad & kladdkakor av Lotta Bäckström. Kul att testa nya recept ur den boken, men ska jag vara ärlig så är det godare med vanliga pannkakor utan kakao.
6 port.
Pannkakor
2 ägg
3 dl vatten
2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 msk socker
50 g smör
Vispa ägg, vatten, mjöl, kakao och socker till en jämn smet. Smält hälften av smöret i en stekpanna. Häll smöret i smeten. Resten av smöret används till stekning av pannkakorna. Stek pannkakorna ca 2 minuter per sida. Vik ihop dem och lägg på ett ugnssäkert fat. Strax före servering kan pannkakorna värmas i ugnen i 100 grader i 10 minuter. Servera chokladpannkakorna med hallongrädde.
Hallongrädde
3 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
2 dl frysta hallon
Vispa grädden och blanda ner vaniljsockret och de halvtinade hallonen. Rör om försiktigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar