Ett recept från en Allt om mat tidning. Superlätt att göra och väldigt god!
4 portioner
0,5 tsk salt
3 msk fisksås
5 salladslökar
2 msk sesamolja
6 dl hönsbuljong
4 kycklingfiléer
1 paprika - röd
1 burk kokosmjölk - eller lätt kokosmjölk (á 400 ml)
12 ärtskott
2 pepparfrukter - röda spanska
4 pak choi - små
Finstrimla kycklingfiléerna. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten och paprikan. Ansa och skiva salladslöken.
Fräs kyckling och pepparfrukt under omrörning i oljan ca 3 min. Krydda med salt. Tillsätt buljongen, paprikan och salladslöken. Blanda i kokosmjölken. Koka upp soppan under omrörning.
Skär pak soi i bitar och lägg i soppan. Koka ca 2 min. Smaka av soppan med fisksåsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar