Ett recept från en Allt om mat tidning. Lätt att göra och gott! Jag bytte ut kycklingfiléerna mot lårfiléer då jag tycker att det är godare.
4 portioner
4 kycklingfiléer (ca 600 g)
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk olivolja
Sås:
2 askar körsbärstomater (a 250 g)
1 msk olivolja
5-6 kvistar salvia
1 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
100 g fetaost
1 dl gröna eller svarta örtmarinerade oliver + 1 msk marinad som oliverna ligger i
Tillbehör:
300 g pasta
Halvera kycklingen på längden. Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna i olja ca 5 minuter på varje sida. Halvera och fräs tomaterna i olja ca 2 minuter. Lägg i salvian och häll på vattnet. Koka upp och sjud under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta upp salvian och kasta den. Lägg kycklingen i tomatsåsen och sjud 5-10 minuter tills den är genomkokt. Smula över osten och strö över oliverna. Servera med nykokt pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar