Ett recept från en Allt om mat tidning. Superbra om man har köttfärs över från tacomiddagen. En väldigt god variant med spenat och bönor i!
4 personer
1 gul lök
500 g nötfärs
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar - nymald
1 påse tacokryddmix - (ca 40 g)
1 l vatten
1 burk vita bönor i tomatsås - stora
0,5 pkt babyspenat - (ca 30 g)
0,5 dl persilja - strimlad
Tillbehör:
1 pkt nachos
guacamole
Skala och finhacka löken. Bryn löken och färsen i oljan. Krydda med salt och peppar.
Rör i kryddmixen. Tillsätt vattnet, koka upp soppan under omrörning och sjud under lock ca 10 min. Rör om då och då.
Tillsätt bönorna och sjud soppan ca 5 min. Blanda i spenat och persilja. Sjud soppan 1–2 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar