Ett recept från en Allt om mat tidning. Såg ju himla fin och fräsch ut med alla örterna i. Men om den va så spännande smakmässigt vette sjutton. Tyckte knappt det smakade nåt av örterna, smakade som en vanlig löksill skulle jag snarare säga.
400 g sillfiléer - urvattnade
0,5 rödlök
0,5 gul lök
0,5 purjolök - 1 bit, ca 10 cm
1,5 dl örter - hackade, persilja, dill, rosmarin, basilika, timjan
Lag:
0,5 dl ättiksprit
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
1 lagerblad
12 kryddpepparkorn - krossade
5 svartpepparkorn
Koka upp ingredienserna till lagen och låt den kallna.
Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av. Skär den i lagom stora bitar. Skiva rödlök, gul lök och purjolök.
Varva sillbitar, lök och de hackade örterna i en burk och häll över den kalla lagen. Låt stå i kylskåpet 1 dygn före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar