Ett recept från en Allt om mat tidning. Egentligen är det tänkt att man ska tillaga den i micron men jag gjorde den på spisen istället, känner mig väldigt skeptisk till att laga mat från grunden i micron. Jag tyckte att det var okej men varken min sambo eller barnen gillade det så lär ju aldrig göra denna rätten igen.
4 portioner
4 medelstora potatisar
2 msk vatten
1 purjolök
1 pkt torsk, 400 g
4 tomater
1 knippa dill
1 citron
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 tsk dragon
Skala och skiva potatisen tunt. Lägg skivorna i botten på en traktörpanna med lock. Häll ett par msk vatten i pannan. Sätt på lock och förlika potatisen i 4 minuter. Ansa under tiden purjolöken och skär den i tunna ringar. Bred purjolöken över potatisen. Skär fisken i skivor och krydda med salt och peppar. Lägg ovanpå purjon. Strö på hackad dill och dragon. Stick ner tomater och citron i skivor. Lägg på locket och koka grytan i 8-10 minuter, beroende på hur tinad fisken var från början.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar