Ett recept från en Allt om mat tidning från 1988. Jag är så himla förtjust i ansjovis så jag brukar hålla utkik efter nya recept med ansjovis i. Denna fiskgrytan var väldigt lätt att göra och god. Perfekt vardagsmat.
4 portioner
2 stora gula lökar
1 grön paprika
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 burk konserverade tomater
600 g filé av torsk, kolja eller gös
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
2 msk hackad persilja
1 burk skinn och benfri ansjovis (125 g)
Tillbehör:
Kokt ris eller potatis
Skala löken och skär den i tjocka skivor. Dela paprikan, tag bort kärnhus och kärnor. Strimla. Låt smöret bli varmt i en gryta. Lägg i lök och paprika. Skala och skiva vitlöken och lägg även i den. Låt småputtra några minuter under omrörning. Löken ska inte få färg. Tillsätt burktomater plus spadet i ansjovisburken. Dela fiskfiléerna om de är stora och lägg dem överst i grytan. Fördela ansjovisfiléerna på fisken. Krydda. Lägg på lock och låt småputtra i 7-8 minuter. Garnera med persilja och servera med kokt potatis eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar