Ett recept från en Buffétidning. Sillen fick en härlig röd färg från lingonen, men i övrigt tycker jag inte att smakerna var särskilt spännande, lite klen. Blir lixom för likt vanlig löksill.
2 rödlökar
3 dl vitvinsvinäger
2 dl konc lingondricka
1/2 dl strösocker
1 tsk salt
5 cm pepparrot
2 förp inläggningssill (à 420 g)
Till servering:
1 dl tinade frysta lingon
finriven pepparrot Lägg till i inköpslista
Skala och skiva löken. Koka upp vinäger, lingondryck, socker, lök och salt. Ta från värmen och låt svalna helt.
Skala och skiva pepparroten. Skölj sillen och skär ev i bitar. Varva pepparrot och sill i en väl rengjord burk med lock. Häll över lagen och sätt på locket. Ställ i kylen 1–2 dygn.
Till servering: Toppa med lingon och gärna finriven pepparrot vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar