Ett recept från en Allt om mat tidning. Tyckte det lät spännande med päron i, men den va verkligen tråkig. Päronet gav ju inte direkt någon smak. Väldigt klen.
1 burk löksillsfilé - (540 g)
1 schalottenlök - liten
1 tsk absolut pears
1,5 dl 1-2-3-lag - se recept
0,5 päron - gärna en hård sort
0,5 tsk svartpeppar - grovmald
Garnering:
päronstrimlor
Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av i en sil.
Kärna ur och skär päronet i små, små tärningar. Skala schalottenlöken och skär den i tunna skivor.
Blanda ner päron, lök, peppar och sprit i 1-2-3-lagen. Lägg i sillen. Låt sillen dra i kylskåp 1 dygn. Sillen är hållbar ca 2 veckor i kyl.
Recept: 1-2-3-lag
1. Koka upp 1 dl ättiksprit, 2 dl socker och 3 dl vatten och rör så att sockret löser sig.
2. Låt kallna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar