Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 1 december 2019

Saffransscones

Ett recept från boken Sweet Christmas av Leila Lindholm. Tänkte att eftersom det är första advent så kan vi äta saffransscones till frukost. Men det blev tyvärr helt misslyckat. För det första så stämde inte tiden alls, de va helt degiga efter bara 12 minuter, hade dem inne i 10 minuter extra. Konsistensen var ändå helt fel, inte alls så som jag tycker att scones ska vara. Både jag och sambon blev riktigt missnöjda och ville inte ens äta av dem. Det fick bli fågelmat istället!


Till 8 scones:
2 dl mjölk
1 g saffran
7,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl råsocker
125 g smör, kallt
1 ägg 

ägg, mandelspån och råsocker till pensling


Sätt ugnen på 250 grader.
Koka upp mjölken med saffranet och låt svalna.
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
Blanda ägg och saffransmjölk och de torra ingredienserna till en deg.
Platta ut degen till två tekakor, skär ett kryss över kakorna och nagga.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
Grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar