Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 22 december 2019

Biff à la Lindström

Ett recept från boken Husmanskost från Allt om mat. En annorlunda variant på biff a la Lindström som jag aldrig har varken sett eller gjort förut. Det var väldigt gott! Skulle nog våga påstå att det är den godaste varianten so far!



Ca 4-6 portioner

600 g nötfärs
10 skivor inlagda rödbetor
1 msk dijonsenap
3 msk kapris
6 äggulor
2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 msk rapsolja

Persiljesmör:
1/2 kruka persilja
100 g rumsvarmt smör
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Tomatbulgur:
4 dl bulgur
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 krm gurkmeja
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk olivolja
1 tsk salt
500 g tomater
50 g soltorkade tomater
2 salladslökar
1 tsk pressad citron
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Persiljesmör:
Hacka persiljan och blanda den med smör, vitlök, salt och peppar. Rulla in smöret i plastfolie och forma en liten rulle som läggs kallt till servering.

Tomatbulgur:
Koka upp vatten, buljongtärning, gurkmeja, vitlök, olivolja och salt. Häll i bulgur och koka 2 minuter. Ta kastrullen åt sidan, lägg på lock. Låt stå och svälla i rumstemperatur ca 20 minuter, tills den är mjuk. Halvera tomaterna och skär i bitar. Finstrimla soltorkade tomater och salladslök. Blanda alla ingredienser till salladen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Biff:
Tärna rödbetorna och blanda färs, rödbetor, senap, kapris, äggulor, salt och peppar. Forma fyra eller sex biffar. Stek dem i olja 3-5 minuter på varje sida. Den kortare tiden ger biffen en rosa kärna, med den längre tiden blir biffen genomstekt och aningen torrare. Skiva smöret och lägg det direkt på de nystekta biffarna. Servera med tomatbulgur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar