Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 5 december 2019

Pepparstekt kotlettrad med rotfrukter

Ett recept från boken Husmanskost från Allt om mat. Enkelt att göra och väldigt gott. Köttet blev väldigt saftigt och mört, hade det inne i ugnen till 68 grader. Förstod inte riktigt vad som menades i receptet med ”pepparblandning” så gjorde en egen mix av svart-, vit-, rosé-, grön- och sichuanpeppar. Hoppade över chilipeppar eftersom dottern skulle äta samma mat.  Gjorde även tzatziki till, det passade perfekt ihop med allt.


4 portioner

600 g putsad kotlettrad, utan ben
1 tsk + 1 tsk salt
1 msk + 2 msk olivolja
1/2 dl + 1 dl ananassalsa
2 tsk pepparblandning
800 g rotfrukter, t ex potatis, sötpotatis, rotselleri, morot
2 paprikor, gärna i olika färger

Tillbehör:
Sallad
Tzatziki

Sätt ugnen på 200 grader. Salta köttet runt om med 1 tsk salt. Bryn det runt om i 1 msk olivolja. Pensla köttet med 1/2 dl av ananassalsan. Krydda med pepparblandning. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda rotfrukter och paprika med 2 msk olivolja och 1 tsk salt i en ugnssäker form. Lägg köttet på rotfrukterna. Stek mitt i ugnen tills innertemperaturen på köttet visar 68-70 grader, 15-20 minuter beroende på tjocklek. Ta ut och låt vila ca 10 minuter. Skiva köttet ganska tunt och servera med rotfrukter, paprika, resten av ananassalsan och gärna en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar