Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 1 december 2019

Brownie med kokostosca

Ett recept från boken Sweet Christmas av Leila Lindholm. Alltså det var så sjukt gott så du anar inte!!! Rekommenderas verkligen! Underbart kladdigt och härligt under till och sen den krispiga och knäckiga kokostoscan ovanpå, vilken kombo alltså!!


150 g mjukt smör
3 dl strösocker
1 ½ dl kakao av god kvalitet
½ dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ekologiska ägg
1 ½ dl vetemjöl

TOSCASMET

75 g smör
1 ½ dl ljus sirap
¾ dl vispgrädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor


Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och strösocker krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant (25 X 25 cm) och fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.

Tosca
Smält smör, sirap, grädde och strösocker i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingorna och låt koka upp.
Häll toscasmeten över kakan och grädda den ytterligare 15–20minuter, tills den blivit gyllene.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar