Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 21 december 2019

Myllymäkis sill med gurka och chili

Ett recept från köket.se
En god och fräsch sill med lite lagom hetta från chilin.


200 g sill, klar för inläggning
1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 grön chilifrukt
1 kruka dill, plockad
10 cm gurka, skalad
4-5 sticklökar

Blanda en 1+2+3-lag, det vill säga 1 dl ättika, 2 dl socker och 3 dl vatten. Värm i en kastrull tills sockret har löst sig, ställ åt sidan och låt svalna helt.
Skär sillen i önskad storlek och plocka dillen från krukan.
Skär chili, gurka och lök i tunna slantar.
Varva sill, dill och grönsaker i en glasburk och slå på den kalla lagen och låt stål i kylen minst 18 timmar innan servering för bästa resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar