Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 31 juli 2012

Chokladfondant

Ett recept ur Mia Öhrns bok Fler kladdkakor. Har med ett annat recept på chokladfondant sen innan, men detta var lite annorlunda, så ville gärna testa detta också. Kan inte direkt påstå att det ena är godare än det andra, men om du vill göra en glutenfri variant så ska du kolla in det andra receptet här.
Hur som helst så bjöd jag på dessa chokladfondanterna som efterrätt när jag var på semester, alla tyckte att det var supergott, inklusive jag själv! Rekommenderar verkligen att du testar om du aldrig har gjort det förut! Dom smälter i munnen... så himla goda!


ca 6 st
125 g smör
200 g mörk choklad
2 ägg
2 äggulor
3/4 dl strösocker
½ dl vetemjöl

smör och strösocker till formarna
bär och grädde till garnering

Smörj sex stycken små ugnsfasta formar och strö dem tunt med strösocker. Smält smöret och chokladen försiktigt i en kastrull på spisen eller i en bunke i mikron. Vispa ägg, äggulor och strösocker riktigt vitt och pösigt. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten med en slickepott, sikta ner mjölet och vispa försiktigt ihop till en jämn smet. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 14 minuter. Bakelserna ska vara kladdiga i mitten, men tar man de för tidigt är de svåra att lossa ur formarna. När de höjer sig lite ur formarna börjar de bli klara. Ta ut formarna ur ugnen och vänd dem upp och ner på assietter. Vänta 3-4 minuter och lyft sedan bort formarna. Vill de inte lossna kan du skära med en kniv längs med kanten och försiktigt dunka ut dem. Servera direkt, gärna tillsammans med bär och vispgrädde eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar