Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 2 juli 2012

Kyckling Rama Rao

Huvudrätten på min indiska bloggfest! Ett recept ur Nya Annas mat av Anna Bergenström. Det var väldigt kryddstarkt och gott!
Hittade inte kardemummapungar i affären, så tog istället ca 1 tsk vanliga kardemummakärnor. Dessutom tog jag 4 stycken kyckling lår istället för en hel kyckling.

ca 4 port.

1 kyckling i portionsbitar, skinnet borttaget
1 zucchini ca 250 g
1-2 msk olja
2 msk curry
2 stora skalade vitlöksklyftor i skivor
1 burk a 400 g hela tomater
1-2 msk skalad färsk ingefära i stavar
½-1 tsk salt
1-1½ tsk garam masala
6-10 hela kardemummapungar
1-3 msk mangochutney
färska korianderblad

Skär succhinin i fina skivor på snedden. Ställ åt sidan så länge.Hetta upp en wok och häll i sparsamt med olja. Bryn kycklingbitarna ( skinnet används inte) runt om.Tillsätt curry och vitlök, rör om väl. Lägg i hela tomater (ta inte med spadet, men spara det), ha sönder tomaterna lite. Slå till att böra med bara på lite av spadet från tomaterna så det hela blir en aning såsigt.
Lägg i tunna ingefärsstavar, salt, garam masala och hela kardemummor med skal. Låt puttra varsamt under lock i ca 20 minuter. Lägg ner den skivade zucchinin, koka sedan 3-4 minuter till. Zucchinin ska inte bli genomkokt. Smaksätt till sist såsen (ta mer tomatspad  om det behövs) med chutney. Strö gärna över hackade färska korianderblad. Servera med basmatiris och extra mangochutney.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar