Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 14 juli 2012

Tranbärs- och chokladrutor

Hade en vän här på besök och vi bakade dom här från Claes Karlssons bok Kladdiga Kakor. Dom blev goda, men tycker att tranbären var lite för sura, skulle nog ha blivit bättre om man rört dom i strösocker innan man hällde ner dom i smeten.

ca 15 st.
150 g smält smör
150 g fin hackad mörk choklad
2 dl strösocker
3 ägg
200 g färska eller frysta tranbär
2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en rektangulär bakform som rymmer ca 1 liter. Smält smör och choklad, rör om tills all choklad smält. Tillsätt socker, ägg och tranbären. Häll eller sikta i mjölet och rör om ordentligt. grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar