Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 8 juli 2012

Mintchokladmuffins

Ett recept ur Fler kladdkakor av Mia Öhrn. Väldigt goda muffins, lite som små kladdkakor, då dom var kladdiga och härliga. Mint smaken var också god! Men tycker att glasyren kändes totalt onödig så skulle rekommendera att du hoppar över den helt.

8 större muffins eller 12 mindre

125 g mörk choklad
100 g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
2 ägg
3/4 dl vetemjöl
½ dl kakao
½ tsk  bakpulver
1 krm salt
ca 8-10 droppar pepparmintarom

glasyr:
½ msk smör
2 dl florsocker
1 ½ msk mjölk
ev. några droppar pepparmintarom

Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron och låt den svalna lite. vispa smör och socker mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Rör ner den smälta chokladen och pepparmintaromen. Vänd försiktigt ihop till en smet. Fördela smeten i muffinsformar upp till 1 cm från kanten och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i drygt 15 minuter. Låt svalna.
Smält smöret till glasyren (i en mikrosäker bunke) i mikron. Rör ner florsockret och så mycket mjölk att du får en riktigt tjock glasyr. Tillsätt eventuellt några extra droppar pepparmintarom om du vill ha mycket mintsmak. Sätt in bunken i mikron och mikra i 5-10 sekunder på full effekt. Rör om och mikra ytterliggare 10-20 sekunder på full effekt tills glasyren har blivit smidig och bredbar. Bre ut glasyren på muffinsen. Här gäller det att jobba fort för glasyren stelnar snabbt som bara den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar