Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 7 juli 2012

Glutenfri kladdkaka

Ett recept ur Fler kladdkakor av Mia Öhrn. Perfekt att kunna bjuda på om man känner någon som är glutenalergiker. Jag bjöd två vänner på denna och dom sa att dom tyckte att den var god. Men jag tycker fortfarande att vanlig kladdkaka är snäppet godare!


75 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
3/4 dl kakao
1½ dl potatismjöl
2 tsk nakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

smör och kokosflingor till formen

Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, och strö den med kokosflingor. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Mät upp och blanda kakao, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smöret och mjölken och rör ihop till en ganska lös smet. häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i knappt 25 minuter. Låt svalna och lossa kakan ur formen. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar