Ett tips från en läsare! Det tackar jag så mycket för! Det var verkligen gott!
4 portioner.
500 g kycklingfilé
1 lime
1/2 dl japansk soja
1 msk thailändsk fisksås
2 msk rapsolja
1.5 krm malen svartpeppar
Jordnötssås:
1/2 dl finhackade jordnötter
4 msk jordnötssmör
1 tsk sambal oelek
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk neutral olja
1 burk kokosmjölk ( 400 ml)
1-4 tsk röd currypasta
1 msk råsocker
1 msk fisksås
1 msk pressad citron- eller limesaft
Glasering:
3/4 dl flytande honung
2 tsk kinesisk soja
4 msk sesamfrön
Skär kycklingköttet små bitar. Tvätta limen och strimla skalet. Pressa ut saften. Blanda limeskal och saft, soja, fisksås, olja och peppar till marinaden. Låt köttet mariners 1 timme. Blötlägg träspetten. Stek sedan i stekpanna, glasera mot slutet. Servera med ris och jordnötssås.
Sås: Finhacka jordnötterna. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Fräs lök och vitlök i olja. Häll i kokosmjölk, sambal, currypasta, socker och fisksås och sjud under omrörning i 2 minuter. Tillsätt jordnötter och jordnötssmör. Låt sjuda sakta utan lock ca 30 minuter. Rör om då och då. Rör ner citronsaften.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar