Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 28 november 2011

Sesamkryddad kyckling med jordnötssås

Ett tips från en läsare! Det tackar jag så mycket för! Det var verkligen gott!

4 portioner.

500 g kycklingfilé
1 lime
1/2 dl japansk soja
1 msk thailändsk fisksås
2 msk rapsolja
1.5 krm malen svartpeppar

Jordnötssås:
1/2 dl finhackade jordnötter
4 msk jordnötssmör
1 tsk sambal oelek
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk neutral olja
1 burk kokosmjölk ( 400 ml)
1-4 tsk röd currypasta
1 msk råsocker
1 msk fisksås
1 msk pressad citron- eller limesaft

Glasering:
3/4 dl flytande honung
2 tsk kinesisk soja
4 msk sesamfrön

Skär kycklingköttet små bitar. Tvätta limen och strimla skalet. Pressa ut saften. Blanda limeskal och saft, soja, fisksås, olja och peppar till marinaden. Låt köttet mariners 1 timme. Blötlägg träspetten. Stek sedan i stekpanna, glasera mot slutet. Servera med ris och jordnötssås.

Sås: Finhacka jordnötterna. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Fräs lök och vitlök i olja. Häll i kokosmjölk, sambal, currypasta, socker och fisksås och sjud under omrörning i 2 minuter. Tillsätt jordnötter och jordnötssmör. Låt sjuda sakta utan lock ca 30 minuter. Rör om då och då. Rör ner citronsaften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar