Tänkte att jag ska börja med att dela med mig av lite efterrätter också. Det finns ju så mycket gott man kan baka!
Så först ut blir en fransk citron tårta.
ca 10 port.
175 g smör
6 dl vetemjöl
en nypa salt
1½ dl florsocker
3 äggulor
fyllning:
finrivet skal och saft av 6 citroner
6 ägg
9 äggulor
3½ dl strösocker
300 g smör
2 st citroner, i skivor
Arbeta ihop smör, mjöl, salt och florsocker. Blanda i äggulorna och rör till en smidig deg. tryck ut degen i en pajform och låt den stå kallt i ca 2 timmar. Värm ugenen till 180 grader. Nagga pajen med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen tills pajen är gyllenbrun. Ta ut formen och höj ugnstemperaturen till 220 grader.
Blanda allt förutom smöret till citronfyllningen i en kastrull. Sätt kastrullen på låg värme och vispa till en fin smet. Klicka i hälften av smöret och vispa tills krämen blir tjock. Tillsätt resten av smöret och fortsätt vispa. ta kastrullen från värmen men sluta inte vispa. låt citronkrämen svalna lite. Häll citronkrämen i pajformen, lägg på citronskivor och grädda i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar