Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster av Leif Mannerström. Superlätt att göra och supergott! Rekommenderas. Gillar man biff Rydberg så gillar men definitivt detta också.
4 portioner
4 skivor oxfilé a ca 150 g
2 gula lökar
1 nypa strösocker
1 msk kikkomansoja
1 msk koncentrerad kalvfond
4 ägg
Smör och olja till stekning
1 liten knippe finhackad färsk persilja
Salt och peppar
Till servering:
Råstekt potatis
Rumstemperera köttet och banka ut det lätt. Skala och dela lökarna, skiva dem tunt. Stek löken gyllenbrun i smör, strö över lite socker, salt och peppar. Håll löken varm. Torka av köttet och stek i olja och smör i varm panna ca 2 minuter per sida, krydda med salt och peppar. Ta upp köttet och vispa ur pannan med lite vatten, soja och kalvfond. Stek äggen på ena sidan men behåll gulan hel, salta lätt. Lägg upp biffarna på varma tallrikar, ringla över lite steksky. Toppa med stekt ägg och lök. Strö över lite finhackad persilja. Servera gärna med råstekt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar