Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 18 april 2015

Köttbollar med tomat

Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Själv skulle jag snarare kalla det frikadeller.. Men gott var det i alla fall!

400 g nötfärs
1 dl buljong
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 knippa dill
1 tsk salt
Svartpeppar
Lite riven muskotnöt

Sås:
1 stor finhackad gul lök
1 burk (400 g) krossade tomater
1/2 tsk timjan eller 1 tsk oregano
Salt och svartpeppar

Lägg ströbrödet i en bunke och slå över buljong. Lägg i ägg, färs, dillhack, salt, svartpeppar och lite riven muskotnöt. Arbeta ihop allt till en smidig färs och låt stå ca 10 minuter. Laga såsen under tiden. Fräs löken i lite smör i en låg och vid kastrull eller gryta. Häll i burktomaterna, salt och kryddor. Koka kraftigt utan lock i ca 5 minuter. Rulla ca 12 riktigt stora"bollar" av färssmeten. Sjud bollarna i tomatsåsen - nu med lock på grytan - i ca 15 minuter. Vänd bollarna med en träsked efter ungefär halva tiden. Servera med spaghetti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar