Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 9 september 2012

Paulas köttgryta

Ett recept från min kära kusin. Hon har verkligen smarriga recept på lager. Detta var över förväntan gott!! Köttet blev så himla mört och gott, bara ramlade isär när jag skulle dela det. Rekommenderar verkligen att du testar detta, för det var verkligen underbart gott. Visst tar det lång tid att göra, men det är värt tiden! Långkok är det bästa! Förresten så behöver du ju inte passa grytan när den står i ugnen..så då kan du lika gärna passa på att göra annat.
Dock hoppade jag över att ha på basilikablad och parmesanost på slutet, men det gör du som du vill. Plus att måste tillägga att denna rätten passar nog lika bra med potatisgratäng eller bara vanlig kokt potatis om man inte vill ha pasta.

Sådär ja, se nu till att testa detta!


1kg oxbringa, skuren i 4 delar
vetemjöl,
½ dl olivolja
1 rödlök, tätt skivad
3 vitlöksklyftor, skalade
2 ½ dl torrt rött vin
5 dl köttbuljong
2 ½ dl vatten
400g körsbärstomater
4 lagerblad
2 msk tomatpuré
1 msk strösocker
400 g pasta
havssalt och nymalen svartpeppar
½ dl basilikablad
fint riven parmesan

Värm ugnen till 180 º C. Damma köttet i mjöl, skaka för att avlägsna eventuellt överskott. Värm 2 msk olja i en tjockbottnad kastrull på hög värme. Stek köttet i 2-3 minuter på varje sida eller tills brynt. Ta bort från pannan och ställ åt sidan. Sänk värmen till låg, tillsätt resten av oljan, lök och vitlök och koka i 6-8 minuter eller tills de mjuknat. Öka värmen till hög. Häll i vinet och koka, skrapa botten av pannan, i 2-3 minuter eller tills vätskan reducerats till hälften. Tillsätt buljongen, vatten, tomater, lagerblad, tomatpuré och socker och rör om. Lägg tillbaka köttet i grytan, täck med ett tättslutande lock, placera den i ugnen och rosta i 2 timmar. Ta av locket och stek i ytterligare 30 minuter. Ta köttet från pannan och strimla köttet med 2 gafflar, kasta eventuellt något fett. Lägg sedan tillbaka köttet i såsen och blanda. Ställ åt sidan. Koka pastan i en stor kastrull med saltat kokande vatten i 10-12 minuter eller tills al dente. Töm, gå tillbaka till pannan med köttet sås, salt, peppar och rör om. Toppa med basilika och strö över parmesan efter smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar