Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 1 april 2012

Chokladmuffins med nutellafyllning

Fick en jättefin muffins och cupcakes bok i födelsedagspresent av en klasskompis! Fanns massor med smarriga recept, men fastnade direkt för detta. Såg så gott ut med nutella fyllningen i, och jag kan inte annat än intyga att det verkligen var supergott! 



ca 15 st

200 g mjöl  (ca 3 dl)
25 g kakao (ca ½dl)
1 msk bakpulver
100 g strösocker ( ca 1½dl)
2 ägg
1 dl olja tex rapsolja (ej olivolja)
2½ dl mjölk
75 g hackad choklad
2 dl nutella

Vispa samman ägg och olja med elvisp till en fluffig smet, rör sedan i mjölken. Blanda sedan i mjöl, socker, kakao och bakpulver och till sist den hackade chokladen. Klicka ut lite smet i botten av 15 muffinsformar, lägg sedan i ca 1 matsked nutella i mitten, fyll sedan med muffinssmet över. Formarna ska vara fyllda till ungefär hälften så det inte rinner över när de jäser i ugnen. Grädda i 200 grader i ca 15-20 minuter.

7 kommentarer:

  1. gillar ditt typsnitt på texten, vilken är det?

    SvaraRadera
  2. oj, vet faktiskt inte hur man kollar det... sorry. Valde det för länge sen, och nu är det bara inställt varje gång jag skriver.

    SvaraRadera
  3. Trodde inte det skulle bli gott utan smör men jag testade ändå och dom blev riktigt bra! Dom fick den där formen när det blir som en liten kulle eller hur man ska beskriva det. Dom blev faktiskt BÄTTRE utan smör för med smör får dom inte denna vackra form! Tack så mycket. :)

    SvaraRadera
  4. kul att höra daniella! tack för din feedback!

    SvaraRadera
  5. glöm inte plätt

    SvaraRadera
  6. förstår inte vad du menar med plätt?

    SvaraRadera
  7. Låter väldigt smarrigt! Kan man göra dem som cup cakes? Med frosting på

    SvaraRadera