Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 29 mars 2012

Sjötunga Walewska



Jag och min far försökte oss på att göra denna rätten till lunch.. inte det lättaste kan jag lova! Receptet var väldigt krångligt skrivet, och vi var ganska så förvirrade i köket.. men det blev ändå ganska så bra måste jag säga! Har nu skrivit om receptet lite efter hur vi gjorde och så att det är lättare att förstå.
Gott var det i alla fall! Väldigt lyxig rätt! Inget man egentligen gör till vardags.. men vad gör man inte när man har sin far på besök!


2 portioner:

4 filéer sjötunga
1 st hummer
(20 g tryffel) hoppade över det
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
50 g smör till såsen
1 st schalottenlök
5 st champinjoner
3 dl hummerfond
1 dl riven parmesanost
1 dl riven edamerost/eller annan tex präst ost
salt
peppar

Duchessepotatis:

3 st potatisar
1 dl vispgrädde
1 st ägg
salt
peppar
olja





Rensa hummern. Skala potatisarna och koka dem tills de är färdiga. Skala och hacka löken och stek med smör i stekpanna. Smörj en ugnsform och lägg två av filéerna i mitten. Lägg löken på de två filéerna och salta och peppra (fisken behöver inte stekas). Putsa champinjonerna och hacka alla utom en.


Rensa ut lite kött ur hummern. Koka svampen med vinet i en separat kastrull med hummerköttet till fyllningen. När fyllningen har kokat en liten stund så ska den läggas på de små fiskfiléerna i pannan med löken.

Lägg på de 2 andra filéerna som lock. Häll över fonden och vätskan från champinjonerna. Täck sedan formen med folie och sätt in i ugnen i 200 grader ca 5 minuter.

Duchessepotatis:

Pressa ner potatisarna i en bunke. Blanda i grädde och ägg med en träslev. Salta, peppra och tillsätt lite olja för att göra purén smidig. Fyll en spritspåse med purén.
Spritsa ut moset i små toppar längs med fisken. Häll av vätskan från ugnsformen i en kastrull. Vispa ner grädden och smöret.. Sila såsen och rör i osten. Häll sedan såsen över fisken och gratinera i ugnen cirka 5 minuter. Garnera med en skivad champinjon, resten av hummerköttet, (riven tryffel) och en hummerklo eller svansen som vi gjorde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar