Underbart goda muffins från Mia Öhrns härliga bok Fler Kladdkakor. Härligt kladdiga, precis så som jag tycker att muffins ska vara. Så trist när dom är torra..sockerkaksliknande.. det är inte ett dugg kul. Dom här var verkligen smarriga. Choklad och hallon..det är ju gjort för att lyckas! Prova gärna dom här!
ca 10 st stora muffins
100g smör
150g vit choklad
2 ägg
1 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1 krm salt
drygt 1 dl hallon
Smält smöret, bryt chokladen i bitar och lägg i. Rör tills chokladen smält. vispa upp äggen med sockret. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten, därefter mjölet och saltet. Rör till en jämn smet och fördela i muffinsformar. Tryck ner några hallon i varje form och grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 12 minuter. Låt svalna. (om man vill kan man ha finrivet skal av en citron i, men jag hoppade över det)
Hejhej! Gjorde dessa, men tyckte de blev lite väl kompakta utan bakpulver.. Jag brukar göra det här receptet:
SvaraRadera12 portioner:
2 dl socker
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smält smör
50-100 g hackad vitchoklad
Hallon
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner. Tillsätt smält smör och blanda i hop till en jämn smet. Rör ner hackad choklad. Fördela i smeten i formar. Tryck ner ett par hallon i varje muffin. Grädda ca 18-20 min, ugn 200°C.
Kram
tack så mycket! :) mvh linnea
SvaraRadera