- Ett tips från familjen Johansson igen! Dom är för härliga! Först ger dottern, som är min vän, en massa smarriga recept. Sen blev storasyster och mamma i familjen engagerade och delade med sig en massa goda recept. ..och så plötsligt så får jag ett tips av brorsan också! .. nu går jag och väntar på något recept a la pappa Lennart!
- Hur som helst, det här receptet var verkligen gott!!
- Superenkelt, men det tog tid. Men jag har sagt det förut, vad spelar det för roll om det sköter sig själv på spisen eller i ugnen. Jag satt ändå och pluggade i rummer bredvid, behövde inte ens röra i grytan.
- Så prova gärna detta receptet!
- ca 6 port.
- 1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit
- 2 gula lökar
- 1 hel vitlök
- 1 flaska barbequesås hickory (250 ml)
- salt
- nymalen svartpeppar
- Till Servering:
- 2 portionsbröd per person, t ex minibaguette,källarfranska, eller tortilla bröd
- 1 rödlök, fint strimlad
- 1 burk tomatsalsa (300 g)
- 1 burk majs (340 g)
- 3 dl gräddfil
Sätt ugnen på 125°C. Krydda köttet runt om med 3 tsk salt och 3 krm peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan. Häll på barbecuesåsen så det täcker kött och lök. Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4–5 timmar, tills det är riktigt mört.
Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen. Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och tillbehör.
Vi brukar serverar dragen gris med en potatisgratäng, sallad och blanda en dressing av 3dl gräddfil och två påsar med salladadressing (pullver i påse ex grekisk och örter). God, enkel dressing till annat oxå. // Brorsan
SvaraRaderatackar! det ska jag lägga på minnet:)
SvaraRadera