Ett recept från boken Husmanskonst av Leif Mannerström. Helt okej vardagsmat.
Ca 4 portioner
600 g lövtunna skivor marmorerad biff
1 stor gul lök
1 stor rödlök
1 bit purjolök (det gröna)
1 krossad vitlöksklyfta
2 tomater
1 chilifrukt, medelstark sort
1 bit färsk ingefära (2-3 cm)
Olja till stekning
1 msk sesamolja
1 dl kikkomansoja
Salt och peppar
Till servering:
Ris
Skala och strimla lökarna. Ansa och skiva purjolöken. Skala och krossa vitlöksklyftan. Skär tomaterna i klyftor. Skär chilin i tunna ringar. Skala och skär ingefäran i nåldyna stickor. Hetta upp oljan i en wokpanna och börja med att steka köttet tills det börjar ta färg. Ta upp köttet och stek löken, purjolöken och vitlöken i samma fett. Lägg tillbaka köttet i pannan när löken börjar ta färg. Salta och peppra lätt. Tillsätt tomaterna, chilin och ingefäran och smaka av med sesamolja och soja. Servera allt rykande hett med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar