Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 14 januari 2014

Anders kycklingklubbor med gorgonzola och portvin

Ett recept som jag fick på mail för ett tag sedan. Det var gott, men absolut ingen wow rätt. Blev säkert en liter sås över, kändes lite onödigt... Va mer sugen på ris till så hoppade över hasselbackspotatisen, men du gör som du vill om du känner för att testa detta receptet!






4 kycklingklubbor eller motsvarande styckdel
200 g Gorgonzola
3 dl vispgrädde
2 dl portvin
2 vitlöksklyftor
2 hönsbuljongtärningar
1-2 msk torkad grön peppar, mortlad
Salt
Vitpeppar
4-5 dl vatten
maizena


Börja med att bryna kycklingen så den får fin stekyta och lägg sedan över dem i en gryta. Värm upp vattnet, grädden och portvinet med buljongtärningarna och krydda och smaka av.

Häll såsen över kycklingen och skiva i vitlöken, osten och låt det puttra i ca 45-50 minuter tills kycklingen är klar.

Red av såsen med maizena och servera gärna med hasselbackspotatis till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar